Kylling med løg

Indisk titel Murghi do Piaza
Kategori Kylling
Hovedingrediens Kylling
Oprindelse Indisk
Antal
Samlet tid 0:00
Tilberedning 0:00
Karakter 0/0/0/0/0
 
Ingredienser
1300 g Kylling
3 stk Grønne chilli åbnes på langs, renses for frø, hakkes
6 middelstore Løg
7 fed Hvidløg hakkes
5 cm Ingefærrod skælles og hakkes
2 spsk Koriander, stødt
1 spsk Spidskommen, stødt
0,5 tsk Gurkemeje, stødt
1 tsk Kanel, stødt
1 tsk Kardemomme, stødt
0,5 tsk Nelliker, stødt
2 tsk Rød Chilli, stødt
8 spsk Olie
3 stk Tomater, modne skåret i småstykker
2 tsk Salt
5 spsk Yoghurt
2 spsk Citronsaft
2 dl vand
Fremgangsmåde
Skær den rensede kylling i 8 stykker. Kom 1 tsk salt i citron saften og gnid den over alle kyllingestykkerne. Lad dem så stå og trække i 30 min.

Skær halvdelen af løgene i papirtynde skiver og sæt dem til side.

Hak resten af løgene groft og kom dem i en blender med de friske hakkede chilier, hvidløg og ingefær og lav det hele til en pureé.

Opvarm olien i en stor gryde eller stegepande på middel blus og steg de tynde løgskiver under stadig bevægelse til de er gyldenbrune. Tag løgene op af olien med en hulske. Kom nu den blendede pureé i den tiloversblevne olie og steg den i 4 min. til den er brun.

Kom de stødte krydderier i: koriander, spidskommen, gurkemeje, chili, kanel, kardemomme og nelliker. Rør det hurtigt ind i den stegte pasta. Kom 1 spsk yoghurt i og rør den hurtigt ind i ca 30 sekunder eller til den er helt optaget i krydderimassen. Kom al yoghurten i på denne måde, men kun én spsk ad gangen.

Kom kyllingestykkerne i og rør dem rundt forsigtig i et par minutter til de allesammen er godt dækkede af krydderisovsen. Tilsæt derefter tomaterne og rør endnu et par minutter.

Kom så vand og salt i, læg låg på og lad retten koge i 30-35 minutter eller indtil stykkerne er møre. Hvis sovsen stadigvæk er for tynd så lad den koge ind til den ønskede konsistens inden de stegte løg blandes i. Gennemvarm så retten endnu engang. Retten serveres med ris.

Note
Spar lidt på chillien, hvis du ønsker retten mildere. Brug evt. halvt Paprika

DO PIAZA er en standardbetegnelse indenfor Mughlai køkkenet for en lang række retter, hvor selve krydderisovsen er tilberedt som ovenfor. Der findes imidlertid mange variationer og også en del uenighed om den oprindelige mening med betegnelsen "do piaza", som egentlig betyder "to løg". Den mest udbredte opfattelse er imidlertid den, at "do piaza" er en ret, hvor løgene er delt i 2 portioner og hver portion er tilberedt på sin måde, som i opskriften ovenfor, hvor den ene portion bliver brugt som mos til krydderierne, mens den anden portion bliver stegt separat.


Karsten Vest Nielsen Copyright © 2001, VestNielsen.