Malabarisk peberkylling

Indisk titel Milagu Kozhi Chettinad
Kategori Kylling
Hovedingrediens Kylling
Oprindelse Indisk
Antal 4
Samlet tid 0:00
Tilberedning 0:00
Karakter 0/0/0/0/0
 
Ingredienser
1300 g Kylling
2 middelstore Løg
150 g Tomater, modne
1 tsk Garam masala
Salt
25 g Frisk grøn koriander
50 g Ingefærrod
50 g Hvidløg
*********** TIL MARINADEN ************************************************
20 g Hele sorte peberkorn
125 g Yoghurt naturel
2 spsk Citronsaft
Salt
*********** TIL SOVSEN ************************************************
7 spsk Olie
Fremgangsmåde
Ingefærrod, skrælles og hakkes og puttes i blenderen sammen med de skrællede og hakkede hvidløg. Tilsæt 2 spsk vand og lav til en mos. Halvdelen bruges til marinaden og den anden halvdel bruges til sovsen.

Kyllingen renses, skindet fjernes og den deles i 8 lige store stykker.

Grøn koriander rengøres og hakkes. Peberkornene stødes eller males groft. Rør yoghurten jævnt op i en stor skål, tilsæt stødt sort peber, halvdelen af ingefær/hvidløgs-mosen, citronsaft og salt og bland det hele grundigt. Læg kyllingestykkerne i denne marinade i mindst 30 minutter.

Hak løg og tomater. Opvarm olien i en svær gryde. Når olien er gennemvarm kommes løgene i og sauteres over middel blus til de er let gyldne.

Så kommes ingefær/hvidløgsmosen i, og der sauteres videre til løgene er gyldenbrune.

Derefter tilsættes tomaterne og der bhunaos (se nedenfor) til olien skiller sig fra. Kylling-stykkerne lægges nu i sammen med marinaden under omrøring i 4 til 5 minutter.

Hæld en kop vand ved retten, bring den i kog, læg låg på og lad den småkoge, nu og da under omrøring, indtil kyllingen er mør.

Smag sovsen til, drys med garam masala og rør det ind i retten.

Anret kyllingstykkerne på et fad, pynt med koriander og server med ris eller roti (fladbrød).

Note


Karsten Vest Nielsen Copyright © 2001, VestNielsen.