Ris med kartofler

Indisk titel Aloo Pilau
Kategori Ris
Hovedingrediens Ris
Oprindelse Indisk
Antal 4
Samlet tid 0:00
Tilberedning 0:00
Karakter 0/0/0/0/0
 
Ingredienser
100 g Creamed Coconut
570 ml vand
40 g Korianderblade, friske hakkes fint
1 spsk Kokosmel
2 friske Grønne chilli hakkes fint med frøene
2 spsk Citronsaft
0,5 tsk Sukker
0,5 tsk Salt
1 tsk Garam masala
0,5 tsk Gurkemeje, stødt
12 små Kartofler vaskede og skrællede
4 spsk Olie
3 hele Nelliker
1 stort Løg skåret i tynde skiver
2 fed Hvidløg knuste
420 ml Basmati ris renset, skyllet, vasket og afdryppet
Fremgangsmåde
Lav kokosmælk ved at blande Creamed Coconut med varmt vand og sæt den til side. Kom den finthakkede grønne koriander, kokosmel, finthakkede grønne chili med frø, citronsaft, sukker, ½ tsk salt og garam masala i en blender og lav en fin mos. Kom mosen i en porcelænsskål, rør gurkemejen i og sæt til side.

Kog kartoflerne let i en 10 minutter, hæld vandet fra og lad dem køle af. Skær i hver kartoffel et kors 3/4 ned i kartoflen. Pas omhyggeligt på ikke at skære kartoflen over. Kom lidt mos ned i åbningen på hver kartoffel. Gnid kartoflerne med den tiloversblevne mos.

Opvarm olien over middel blus i en stor gryde. Kom så nellikerne i og en 3 til 4 sekunder senere løg og hvidløg, som steges til løgene er gyldenbrune. Tilsæt nu risen og sautér den i 2 til 3 minutter under stadig omrøring. Kom derefter kokosmælken i samt 1 tsk salt og bring retten i kog. Nu lægges så kartoflerne i, og når retten igen kommer i kog, skrues blusset ned til meget lavt, låget lægges på, og retten koger i cirka 20 minutter, eller indtil alt vand er blevet absorberet.

Risen vendes forsigtigt med en gaffel umiddelbart før serveringen.

Note


Karsten Vest Nielsen Copyright © 2001, VestNielsen.