Ingredienser |
100 g Creamed Coconut 570 ml vand 40 g Korianderblade, friske hakkes fint 1 spsk Kokosmel 2 friske Grønne chilli hakkes fint med frøene 2 spsk Citronsaft 0,5 tsk Sukker 0,5 tsk Salt 1 tsk Garam masala 0,5 tsk Gurkemeje, stødt 12 små Kartofler vaskede og skrællede 4 spsk Olie 3 hele Nelliker 1 stort Løg skåret i tynde skiver 2 fed Hvidløg knuste 420 ml Basmati ris renset, skyllet, vasket og afdryppet
|
|
Fremgangsmåde |
Lav kokosmælk ved at blande Creamed Coconut med varmt vand og sæt den til side. Kom den finthakkede grønne koriander, kokosmel, finthakkede grønne chili med frø, citronsaft, sukker, ½ tsk salt og garam masala i en blender og lav en fin mos. Kom mosen i en porcelænsskål, rør gurkemejen i og sæt til side.
Kog kartoflerne let i en 10 minutter, hæld vandet fra og lad dem køle af. Skær i hver kartoffel et kors 3/4 ned i kartoflen. Pas omhyggeligt på ikke at skære kartoflen over. Kom lidt mos ned i åbningen på hver kartoffel. Gnid kartoflerne med den tiloversblevne mos.
Opvarm olien over middel blus i en stor gryde. Kom så nellikerne i og en 3 til 4 sekunder senere løg og hvidløg, som steges til løgene er gyldenbrune. Tilsæt nu risen og sautér den i 2 til 3 minutter under stadig omrøring. Kom derefter kokosmælken i samt 1 tsk salt og bring retten i kog. Nu lægges så kartoflerne i, og når retten igen kommer i kog, skrues blusset ned til meget lavt, låget lægges på, og retten koger i cirka 20 minutter, eller indtil alt vand er blevet absorberet.
Risen vendes forsigtigt med en gaffel umiddelbart før serveringen.
|
|