Ingredienser |
450 g Tomater, modne skæres i småstykker eller hakkes ca. 15 sek. i foodprocessoren 10 stykker Abrikoser, tørrede skæres i stykker på ca. ½ cm 2 hele Grønne chilli 2 hele Rød Chilli, tørrede 2,5 cm Ingefærrod skæres i julien, dvs. som tændstikker 30 ml Olie 0,75 tsk Panchphora 6 fed Hvidløg moses 1 tsk Salt 70 g Sukker
|
|
Fremgangsmåde |
Ingefærroden skæres i millimetertynde runde skiver, som lægges oven på hinanden og skæres på tværs i små stilke - som små tændstikker.
Opvarm olien i en svær gryde på middel blus. Når olien er gennemvarm kommes panchphora i. Lad krydderierne syde og springe nogle få sekunder, men vær helt sikker på, at de ikke brænder på.
Kom så de hele røde chili i, rør en gang og tilsæt derefter de mosede hvidløg og ingefærstykkerne. Steg krydderierne under bevægelse i cirka 5 sekunder. Kom nu tomater, salt og sukker i og lad det hele småkoge over middel til lavt blus eller indtil væsken fordamper og blandingen begynder at blive tyk. Dette kan vare op til 15 til 20 minutter.
Herefter kommes abrikosstykkerne og de hele grønne chili i. Lad chutneyen småkoge ved lavt blus i endnu 10 til 15 minutter eller indtil den bliver tyk, klæbrig og skinnende. Serveres lunken til hovedretter. De hele krydderier spises normalt ikke.
|
|