Karryret med oksekød og kartofler

Indisk titel Aloo Gosht
Kategori Okse
Hovedingrediens Okse
Oprindelse
Antal 4
Samlet tid 0,20
Tilberedning 0,40
Karakter 0/0/0/0/0
 
Ingredienser
1 kg Oksekød
7 spsk Olie
0,75 tsk Sorte sennepsfrø
0,5 tsk Bukkehornsfrø
6 fed Hvidløg hakkes fint
2,5 cm Ingefærrod hakkes fint
3 middelstore Løg skæres i tynde skiver
1 tsk stødt gurkemeje
2 spsk Hele korianderfrø stødes
1 spsk Hele spidskommensfrø stødes
1,5 tsk Rød Chilli, stødt
2 tsk Salt
1,5 spsk Vineddike
1,5 tsk Garam masala
1,5 spsk Vineddike
500 g Kartofler skæres i 5 cm terninger
2 spsk Frisk grøn koriander hakkes fint
Fremgangsmåde
Fjern sener og overflødigt fedt fra kødet og skær det i 2.5 cm terninger.

Opvarm olien i en stor gryde og steg sennepsfrøene til de springer.

Kom så bukkehornsfrø, hvidløg, ingefær og løg i olien og steg dem over middel blus under omrøring til løgene lige netop begynder at brune.

Kom gurkemeje i, rør og steg cirka et minut til. Tilsæt stødt koriander og spidskommen samt chilipeber og steg endnu et minut. Kom så salt og vineddike i og kog ind under omrøring, til væsken er opsuget.

Drys garam masala i og rør. Læg derefter kødterningerne i sovsen og bland dem omhyggeligt med krydderierne, så alle terningerne er dækket.
Hvis krydderierne begynder at hænge ved bunden af gryden kommes ekstra vineddike i under omrøring og skrab så meget af krydderiblandingen af som muligt.
Tilsæt også lidt vand. Skru ned for blusset, læg et tætsluttende låg på og lad retten småkoge i en time eller indtil kødet er næsten mørt.
Afhængig af hvilken slags kød der anvendes kan det være nødvendigt at tilsætte lidt mere vand undervejs.

Kom så kartoffelterningerne i. Læg igen låget på og lad retten koge videre i 20 til 25 minutter eller indtil alt er mørt.

Pynt retten med frisk hakket koriander og servér den varm med ris eller roti brød til.

Note
Ikke hot. Hurtig at lave. 20 minutter i forberedelse, 40 minutter i kogetid.
Gulerødder eller seleri kan blandes i retten.
Hvis der er rigelig med væske kan det dampes væk til sidst.


Karsten Vest Nielsen Copyright © 2001, VestNielsen.