Kylling korma i fad

Indisk titel Murgh ki Korma
Kategori Kylling
Hovedingrediens Kylling
Oprindelse Indisk
Antal 4
Samlet tid 0:45
Tilberedning 0:45
Karakter 2/5/5/3/5
 
Ingredienser
1,2 kg Kylling fx overlår eller store kyllingelår
*********** TIL MARINADEN ************************************************
7 fed Hvidløg hakkes fint
2 tsk Korianderfrø stødt
1 tsk Garam masala
0,5 tsk Salt
2,5 cm Ingefærrod hakkes fint
2 stk Grønne chilli hakkes
0,5 tsk Rød Chilli, stødt
250 ml Yoghurt
*********** TIL KRYDDERIPASTAEN ************************************************
1 spsk Korianderfrø
25 g Cashewnødder
1 tsk Spidskommen, hele
1 tsk Birkes
2 spsk Kokosmel
1 lille Muskatblomme stykke
2,5 cm Ingefærrod hakkes
7 fed Hvidløg
1 tsk Salt
1 tsk Gurkemeje, stødt
*********** TIL STEGNING AF KYLLINGESTYKKERNE ************************************************
7 spsk Olie
5 hele Grønne kardemomme
5 cm Kanel, hel
2 middelstore Løg hakkes fint
1 stor Løg skæres i tynde skiver
6 hele Nelliker
0,5 tsk Rød Chilli, stødt
0,5 tsk Paprika, stødt
*********** TIL PYNT ************************************************
0,5 tsk Sorte kommensfrø ristes og stødes
4 spsk Koriander, blade hakkes fint
Fremgangsmåde
Tilberedning af marinaden:
Kom 2 spsk vand i en blender sammen med ingefær, hvidløg og grønne chili og lav en mos. Bland mosen med yoghurt og kom derefter salt, chili peber, garam masala og koriander i og bland omhyggeligt. Lad kyllingestykkerne trække i denne marinade i 1 til 2 timer.

Tilberedning af krydderipasta:
Rist først korianderfrø, birkes, spidskommensfrø og muskatblomme på en tør pande og sæt til side.
Rist derefter cashewnødderne og kom dem sammen med de ristede krydderier. Rist til sidst kokosmel og stil det til side separat.

Mal krydderierne sammen med cashewnødderne i en lille elektrisk kaffekværn. Alternativt kan en morter benyttes, men så er det nemmest at male krydderierne alene og nødder hver for sig.
Kom hvidløg og ingefær i en blender med 2 spsk vand og lav en mos. Når mosen er færdig kommes de de formalede krydderier i sammen med det ristede kokosmel og blend det i mosen, så det bliver en pasta. Tag pastaen ud og bland den omhyggeligt med salt og gurkemeje.

Stegning af kylling:

Olien opvarmes i en kadhai eller wok Når olien er gennemvarm steges de tynde løgskiver til de er gyldne. De tages op af olien og sættes til side.

Let knuste kardemomme, nelliker, kanel og chili peber kommes nu i olien under omrøring.

Derefter kommer man de marinerede kyllingestykker i, nogle få ad gangen og med så lidt marinade ved som muligt. Steg stykkerne til de er let brunede. Tag dem så op og stil dem til side.

Kom derefter de finthakkede løg i olien og steg dem, til de bliver gyldne.

Tilsæt så krydderipastaen og steg den i 1 til 2 minutter.

Kom nu alle kyllingestykkerne i og steg de

Note


Karsten Vest Nielsen Copyright © 2001, VestNielsen.