Krydrede dampstegte kartofter I

Indisk titel Aloo Dum I
Kategori Grønsagsret
Hovedingrediens Kartofler
Oprindelse Indisk
Antal 4
Samlet tid 0:00
Tilberedning 0:00
Karakter 0/0/0/0/0
 
Ingredienser
500 g Nye små kartofler
1 lille Løg hakket groft
2,5 cm Hel kanel
1 spsk Citronsaft
1 spsk Vand
1 tsk Salt
3 spsk Olie
2,5 cm Hel kanel
3 hele Kardemomme klemmes
2 hele Nelliker
1 stk Laurbærblad
2 tsk Gurkemeje, stødt
*********** TIL PYNT ************************************************
2 tsk Spidskommensfrø, hele
2 dl Yoghurt
2 tsk Garam masala
2 spsk Koriander, blade hakkes fint
Fremgangsmåde
Rens kartoflerne uden at skrælle dem.
Læg dem i en gryde med netop nok vand til at de er dækkede. Bring dem i kog og kog dem i 5 minutter med låg på.
Hæld straks vandet fra og punkter kartoflerne på alle sider med en stegenål eller tandstikker.

Kom løg, hvidløg, ingefær, citronsaft, 1 spsk vand samt salt i en foodprocesser eller blender og lav en purée. Hvis man ikke har en blender, finthakker man løget, knuser hvidløg og river den skrællede ingefær meget fint.

Opvarm olien i en gryde og steg forsigtigt og hurtigt kanel, kardemomme, nelliker og laurbærblade i et par sekunder til de lige netop skifter farve.
Tilsæt gurkemeje og rør det ud i olien, kom derefter puréen i og steg den under stadig om røring til den ændrer farve og er gennemstegt.
Skyl blenderen med 2 spsk ekstra vand og tilsæt skyllevandet sammen med kartoflerne. Rør og bland til retten er ensartet.
Læg tæt sluttende låg på, skru blusset langt ned og lad kartoflerne dampkoge i 15 minutter eller indtil de er kogte.

Tørrist spidskommenfrø i en lille teflonpande under stadig bevægelse til de lige netop skifter farve og begynder at dufte. Pas meget på, at de ikke brænder på!
Knus frøene fx i en kaffemølle eller morter. Bland yoghurt med garam masala, let knuste ristede spidskommenfrø og en anelse salt.

Server de varme kartofler med en skefuld krydret yoghurt på hver kartoffel og et drys frisk hakket grøn koriander eller fine chiliringe øverst.

Note
Chiliringe kan bruges til pynt i stedet for korianderblade. Et par grønne chili skæres i fine ringe. Fjern alle kernerne.


Karsten Vest Nielsen Copyright © 2001, VestNielsen.