Kartofler med blomkål

Indisk titel Aloo Gobi
Kategori Grønsagsret
Hovedingrediens Kartofler
Oprindelse Indisk
Antal 4
Samlet tid 0:15
Tilberedning 0:15
Karakter 5/3/4/3/5
 
Ingredienser
1 stort Løg hakkes fint
4 spsk Olie
2 middelstore Kartofler skrælles og skæres i tern
1 stort Blomkål skæres i små buketter
2 stk Grønne chilli hakkes fint
2 spsk Koriander, blade hakkes fint
2,5 cm Ingefærrod skrællet og finthakket
0,5 tsk stødt gurkemeje
1 tsk Salt
3 spsk Vand
2 tsk Garam masala
4 spsk Citronsaft
Fremgangsmåde
Steg det hakkede løg i olie 2 til 3 minutter til løgene er bløde.
Kom grønne chili, gurkemeje og frisk ingefær i olien med løget og steg 1 til 2 minutter.
Kom nu kartoffelterninger og blomkålsbuketter i sammen med salt og steg det hele under kraftig omrøring i 5 minutter.
Tilsæt vand. Læg låg på og kog til kartofler og blomkål er netop møre.

Kom citronsaft over og drys med hakkede korianderblade og garam masala.
Skal serveres straks og varmt. Serveres med en kødret samt ris eller roti, dvs. indisk fladbrød som fx chappati eller paratha.

Note
Laves i en wok, teflon eller støbejernspande. Pas på at blomkålen ikke bliver blød - brug ikke låg.


Karsten Vest Nielsen Copyright © 2001, VestNielsen.