Mungbønner med kokos

Indisk titel Moong Dal aur Nariyel
Kategori Linser; Tilbehør
Hovedingrediens Bønner
Oprindelse Indisk
Antal 4
Samlet tid 0,35
Tilberedning 1,30
Karakter 5/5/4/5/5
 
Ingredienser
250 g Mungbønner flækkede men med skal
100 g Kokosnød, frisk reven
2 stk Grønne chilli hakkes meget fint
1 lille Løg hakkes meget fint
3 spsk Olie
1 middelstort Løg skåret i meget tynde skiver
1 stk Laurbærblad krølles
0,5 tsk Hele spidskommensfrø
0,25 tsk Gurkemeje, stødt
1 tsk Salt
Fremgangsmåde
Håndrens og vask bønnerne omhyggeligt. Lad dem så dryppe af og dæk dem med kogende vand - hellere for meget end for lidt. Bønnerne koges møre. Det kan godt tage mere end 1 time. Husk at kigge til dem og hæld mere vand ved dem, hvis de er ved at koge tørre. Når de er kogt møre skulle der helst ikke være meget væde tilbage. Hvis der er for meget væde tilbage hældes det fra.
Nu kommes den friske revne kokos i bønnerne sammen med de hakkede grønne chilli, finthakket løb, laurbær, gurkemeje og salt. Bland retten og lad den småkoge under låg ved lavt blus i 5-7 minutter.
I mellemtiden opvarmes olien og spidskommensfrøene steges sammen med løgskiverne til disse biliver brune.
Kom så straks olien med spidskommensfrø og løg i bønnerne og bland. Retten er klar til umiddelbar servering.

Note
Bønnerne lugter ikke godt
Kogetiden kan reduceres ved at sætte bønnerne i blød natten over.
Man kan koge dobbelt portion af bønnerne og fryse dem ned til en senere gang, hvor man så hurtigt kan lave retten færdig ved at tilsætte kokos m.m.


Karsten Vest Nielsen Copyright © 2001, VestNielsen.