Ris med ananas og cashewnødder

Indisk titel Ananas aur kaju ka pilau
Kategori Ris
Hovedingrediens Ris
Oprindelse Indisk
Antal 4
Samlet tid 0:00
Tilberedning 0:00
Karakter 0/0/0/0/0
 
Ingredienser
1 lille Ananas eller 6 skiver dåseananas
3 spsk Rosiner
6 stk Springløg
50 g Cashewnødder
6 spsk Olie
1 spsk Koriander, stødt
0,5 tsk Chilli stødt
425 ml Ris
1 tsk Salt
570 ml Ris
2 stk Æg hårdkogte
1 spsk Koriander, blade hakkes fint
Fremgangsmåde
Skær ananas'en i 4-5 cm stykker. Steg ananasstykkerne i halvdelen af olien sammen med rosinerne til stykkerne er lysebrune. Tag panden af blusset og sæt den til side.

Kom den anden halvdel af olien i en stor gryde. Når olien er varm, steges løgene i den til de er gyldne. Kom derefter cashew nødder, knuste korianderfrø og stødt chili i under omrøring og steg videre i 4 minutter under omrøring af og til. Kom nu ris og salt i og steg videre i 5 minutter under stadig omrøring. Kom indholdet af panden med ananas og olie i, bland grundigt, hæld grønsags bouillonen over og bring retten i kog. Skru ned til meget lavt blus, læg låg på og lad retten småkoge i 20 til 25 minutter, eller indtil risen er kogt og overflødig væske er absorberet.

Anret denne pilau på et opvarmet fad, pynt den med hakkede grønne koriander blade og server den straks og varm

Note


Karsten Vest Nielsen Copyright © 2001, VestNielsen.