Mandelkylling

Indisk titel Murgh Badami
Kategori Kylling
Hovedingrediens Kylling
Oprindelse Indisk
Antal 4
Samlet tid 0,5
Tilberedning 1
Karakter 3/5/4/0/1
 
Ingredienser
1300 g Kylling - eller kyllingestykker - fx lår
8 fed Hvidløg
2,5 cm Ingefærrod
3 middelstore Løg
*
10 hele Grønne kardemomme
2,5 cm Kanel, hel
5 hele Nelliker
2 Laurbærblade
#
1,5 spsk Korianderfrø; hele
1 tsk Fenikkelfrø, hele
2 tsk Spidskommensfrø, hele
2 tsk Chili peber
1 tsk Gurkemeje, stødt
-
4 middelstore Tomater, modne - blancheres og hakkes
6 spsk Mynteblade - hakkes fint
7 spsk Olie
125 ml Vand
0,25 tsk Garam masala
200 ml Yoghurt
Fremgangsmåde
Hvidløg og ingefær moses sammen med 2 spsk vand i en blender.

Mandlerne blancheres, 10 mandler tages fra og ristes senere, resten males til en pasta.

Skær kyllingen ud i 8 stykker. Opvarm på middel blus 4 spsk olie i en bred gryde, helst teflon, eller en dyb stegepande. Når olien er gennemvarm, lægges så mange kyllinge-stykker i, som der er plads til i et enkelt lag. Lad stykkerne blive gyldenbrune på undersiden, vend dem så, og brun dem på oversiden. Fjern så stykkerne med en hulske og stil dem til side i en skål. Alle stykkerne brunes på denne måde.

Kom nu de resterende 3 spsk olie i gryden/panden. Når olien er gennemvarm kommes kardemomme, nelliker, kanel og laurbærblade i (mærket *). Steg krydderierne under omrøring i nogle få sekunder. Kom så løgskiverne i og steg dem under omrøring til de bliver gyldne.

Kom nu ingefær/hvidløgsmosen i sammen med alle de stødte krydderier (mærket #). Rør i retten i 2 minutter og tilsæt så salt, hakkede tomater og halvdelen af mynten. Lad retten koge på lavt blus under jævnlig omrøring til tomaterne er udkogte.

Hæld 125 ml vand ved, rør og bring retten i kog. Læg kyllingestykkerne i sovsen, rør og læg låg på. Skru ned for blusset og lad retten koge i cirka 30 minutter, indtil kyllingen er næsten mør.

Rør yoghurten op med en gaffel og rør den ind i retten sammen med mandelpastaen. Rør retten omhyggeligt og lad den så småkoge i 10 minutter. Kom nu garam masala i og bland det omhyggeligt i sovsen.

Rist de 10 mandler på en tør pande.

Arrangér kyllingen på et fad. Pynt med de ristede mandler, strø med hakket mynte og servér.

Note
Dejlig gæsteret med klassisk smag. Skum evt. overflødig fed af inden serveringen.Tilberedningstiden kan forkortes ved at anvende kyllingeoverlår. Man kan også anvende kalkunstykker, men de smager ikke så godt som kyllingestykker.


Karsten Vest Nielsen Copyright © 2001, VestNielsen.